Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Vinnare Årets Konditor 2017 Från vänster: Josefin Gauffin, vinnaren av Årets Konditor 2017 Kalle Bengtsson och Joel Lindqvist.

Årets Konditor 2018 koras på Bak- & Chokladfestivalen

Vi är glada att kunna meddela att även årets final av Årets Konditor äger rum på Bak- & Chokladfestivalen. Finalen sker den 11-12 oktober där fem finalister gör upp om titeln Årets Konditor 2018.

Tävlingen Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer och arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

I år firar tävlingen 30 års-jubileum och det kommer uppmärksammas på alla möjliga sätt både inför och under tävlingen. 

Årets tävlingstema är TIVOLI och tävling består av fyra delmoment som ska skapas på 10 timmar fördelat på två dagar.

1. TÅRTA
En jurytårta samt en eller flera tårtor som totalt ska räcka till 40 personer ska skapas med arbetad dekor. Vikt 90-120 gr per person.

2. SÖTA FINGERFOOD
Tre olika sorters söta finger foods med en arbetad dekor, där minst en ska vara chokladdoppad. OBS! Handdoppad. 18 st av varje sort; 10 st till juryn och 8 st till bordet.
Fri vikt på fingerfoods. Arbetad dekor på fingerfoods.

3. TALLRIKSDESSERT
12 desserter. Tallrikar tillhandahålls av Sveriges bagare & konditorer.

4. HEMLIGT MOMENT
Tävlingen innehåller ett hemligt moment där finalisterna får visa sin kreativitet. Det hemliga bakverket avslöjas först närmare tävlingsdagen.

Läs mer om tävlingen på Årets Konditors webbplats »