Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Kladdkakeracet 2000 På bilden syns förra årets vinnare, Miranda Westerlind från Uppsala, som gjorde en lakritskladdkaka med karamelliserande mandlar och flingsalt.

Bakar du den godaste kladdkakan?

Nu är ansökan till populära Kladdkakeracet öppen. Tävlingen blir den tolfte upplagan som genomförs i samarbete med Arla på Bak- & Chokladfestivalen, och riktar sig mot barn mellan 10-14 år som tävlar om vem som bakar den godaste kladdkakan.

Är du ett barn mellan 10-14 år och tycker om att baka? Den 14 oktober avgörs den tolfte upplagan av populära tävlingen Kladdkakeracet, där barn tävlar om vem som gör den godaste kladdkakan. Tävlingen arrangeras som vanligt i samarbete med Arla och pågår under Bak- & Chokladfestivalen.

Förra året skickades hela 150 bidrag in till juryn. Nu är det dags att ansöka om ditt deltagande i tävlingen för 2017. Ansökan görs senast den 27 augusti på arla.se. 15 bidrag väljs ut och går till semifinal, varav sex finalister får baka inför publik under festivalen den 14 oktober.

Vill du vara med och tävla? Skapa ett eget kladdkakerecept där smör är en av ingredienserna, ta gärna en bild och anmäl ditt bidrag på arla.se.

För mer information, besök arla.se.

Arlas pressmeddelande om tävlingen »