Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Årets konditor

Finalisterna till Årets Konditor 2017

Nu är det avgjort vilka finalisterna till Årets Konditor 2017 blir. Under finalen på Bak- & Chokladfestivalen den 12-13 oktober ska finalisterna visa prov på sina kunskaper i tre delmoment utifrån temat natur. Vinnaren får den ärofyllda titeln Årets Konditor.

Fem konditorer står nu klara som finalister till de svenska mästerskapen för professionella konditorer – Årets Konditor. Den 12-13 oktober tävlar de i de tre delmomenten tårta med minst tre våningar, tre olika sorter petit four samt ett hemligt bakverk. Samtliga moment ska spegla temat natur. Prisutdelningen sker kl. 15.00 den 13 oktober och vinnaren kan sedan titulera sig Årets Konditor och erhåller ett stipendium på 40 000 kr. Följande finalister kommer du kunna följa på plats under festivalen:

Linda Magnusson från Göteborg, konditor på Margaretas Bröd & Bakverk i Mölndal och medlem i Västsveriges regionala kocklandslag.

Joel Lindqvist från Varberg, driver Mat- och chokladstudion i Malmö samt vinnare av Dessertmästarna 2014.

Kalle Bengtsson från Göteborg, arbetar på Gothia Towers samt konditor i Svenska Kocklandslaget som kom på andra plats i VM 2014.

Josefin Gauffin från Borlänge, chefskonditor på Tössebageriet i Stockholm. Har bland annat varit med och gjort dessert till prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop samt tävlat i SM i Unga Bagare.

Liv Sandberg från Östergötland, driver Liv Sandberg Cake Art i Hökarängen i Stockholm och håller i dekorationskurser. Vunnit Scandinavian Cake Show, Edible Artists Global Awards samt Årets Tårtmästare 2016.

Juryn består av tidigare vinnare av tävlingen Årets Konditor samt andra tävlingsmeriterade konditorer i branschen. Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och Arla är huvudsponsor.

Läs mer om Årets Konditor »



Bilden i artikeln kommer från www.aretskonditor.se.