Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Ellanore Rollvén

Årets godaste kladdkaka korad!

Lördagen på Bak- & Chokladfestivalen bjöd som vanligt på en riktigt kladdig, smaskig och rafflande tävling då sex ungdomar mellan 10 och 14 år gjorde upp i Kladdkakeracet. Vinnare blev Ellanore Rollvén från Bromma som komponerat en glutenfri kladdkaka med dulce de leche, en kladdaka i tiden som verkligen föll juryn i smaken.

Det var för tolfte året som Arlas tävling Kladdkakeracet arrangerades under Bak- & Chokladfestivalen. Kladdkakan är sedan länge ett av mest omtyckta bakverken hos oss svenskar och det överlägset mest eftersökta på arla.se där samtliga finalrecept från tävlingen blir publicerade.

I år var det Ellanore Rollvén från Bromma som i knivskarp konkurrens vann tävlingen med sin glutenfria kladdkaka med dulce de leche. Juryn, där bland annat Årets konditor Kalle Bengtsson ingick, motiverade sitt val så här:
”En kladdkaka i tiden som passar alla. Elegant hantverk med en modern twist och tydliga rena smaker”.

– Det känns jättebra, jag är verkligen glad. Det var många goda kladdkakor som tävlade i år och då känns det lite extra roligt, sa Ellanore Rollvén direkt efter tävlingen.

Ellanore får som vinnare av Kladdkakeracet 2017 en praktikdag hos en professionell konditor, och en plats i juryn under nästa års tävling. Dessutom får alla finalisterna ett diplom, en pokal samt tävlingskläder i form av Bak & Chokladfestivalrock, förkläde och mössa.

På andraplats i Kladdkakeracet 2017 kom Amanda Persson med sin Morotskladdkaka, som hon även vann Folkets Röst för.Varsågod – här får du receptet på årets godaste kladdkaka »