Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Duane Dove Smakbordet choklad

”Målet är att frambringa nya smaksensationer”

Om du uppskattar utsökta smakkombinationer och är intresserad av att lära dig om vilken dryck som passar till en speciell sorts choklad har vi den perfekta upplevelsen för dig. Vid Smakbordet ges intima provningar där kunskap som huvudingrediens visar dig vilka kombinationer som gifter sig bäst. Få tips på vad du ska bjuda dina middagsgäster på för att skapa en oförglömlig kväll för såväl er själva som era smaklökar.

Smakbordet är aktiviteten för dig som vill, i en avsides och lugn miljö, lära dig mer om smakkombinationer och dryck. Här ges privata avsmakningar med våra utställare som tar med sig sina mest spännande produkter för att bjuda på smakprover och dela med sig av sin samlade kunskap. Ta tillfället i akt och avnjut provningar av allt från rom och te till choklad och champagne.

För att få en bättre bild av smakbordsupplevelsen har vi pratat med romexperten Duane Dove som håller i en kurs där fokus ligger på fantastiska kombinationer av rom och choklad. Duane är även författare och kakaoodlare, och växte upp bland sockerrör och kakao i färgstarka Karibien.

– Jag har bott på öarna Tobago och Guadeloupe under min uppväxt, där min morfar var kakaobonde och även odlade en hel del sockerrör. Under min kurs vid Smakbordet kommer jag att berätta om livet som kakaoodlare och hur man tillverkar choklad i världsklass, berättar Duane.

Efter att ha studerat på restaurangakademin i både Kanada och Sverige och blivit färdigutbildad sommelier började Duane experimentera med olika rom- och chokladkombinationer till provningar han höll i – och blev fast.

– Jag har upptäckt många underbara och delikata kombinationer av rom och choklad! Under mina provningar på Bak- och Chokladfestivalen kommer mina gäster få en djupare förståelse för både rom, choklad och dess historia. Jag avslöjar även godbitar som hur man lär sig att hitta de bästa kombinationerna.
Duane Dove Smakbordet 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duane driver idag en egen chokladbutik på Timmermansgatan i Stockholm, Small Island Chocolates & Coffee, där han håller i egna provningar och säljer sin egentillverkade choklad. Samtidigt som han arrangerar provningar i Stockholm tar han sig även tid att driva sin kakaoplantage på Tabago.

Vad vill du uppnå med dina kurser? Och om du skulle dela med dig av ditt bästa tips för den perfekta kombinationen, vilken choklad och vilken rom ska man bjuda på tillsammans?

– Målet med mina provningar är att frambringa nya smaksensationer. Och den bästa rom- och chokladkombinationen brukar vara en lagrad rom som gärna har 12-16 år på nacken, i kombination med en mörk kvalitetschoklad där kakaohalten är mellan 64-70 procent.

Läs mer om Duane, hans choklad och provningar här »

Köp din biljett till Bak- och Chokladfesitvalen idag »
Program och biljettförsäljning till Smakbordet lanseras efter sommaren.