Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Magnus-o-Tony-1200x800

Recepten från Magnus och Tonys bakskola

Varje onsdag fram till festivalens början 2015 presenterade vi "Bakskolan med Magnus och Tony" i form av filmer som lades upp på Facebook. Här nedan hittar du samtliga recept.

I film 1 bakas det "Studentfoder":
500 gr tempererad mörk choklad (se filmen hur man gör)
50 gr hasselnötter
50 gr mandlar
50 gr pistagemandel
50 gr frystorkade hallon

Ta helt enkelt vad ni har i skafferiet!
Spritsa upp chokladen som runda prickar och dekorera med alla nötter och mandlar, låt stelna ute i rumstemp och servera samt njut!

Se film 1 här »

I film 2 bakas det Chocolate Chip Cookies:
100 gr socker
200 gr smör, osaltat
300 gr vetemjöl
5 gr salt
100 gr mörk hackad choklad
Blanda socker ,smör och vetemjöl till en smidig deg.
Därefter hackas den mörka chokladen.
•    Tillsätt chokladen i kakdegen.
•    Ställ i kyl eller frys i 10-15 minuter.
•    Skär upp i önskad storlek och baka i 190 grader 10-12 minuter.
•    Njut!

 Se film 2 här »

I film 3 bakas det Lime- och vaniljpannacotta:
3 dl grädde
2 dl mjölk
50 gr rörsocker
1 st vaniljstång
Rasp från två limefrukter
2 blad gelatin Blötlagda
• Dela vaniljstång och raspa limen och massera in det i sockret
• Koka sedan upp mjölk och grädde med sockret, låt sjuda ca 5 min.
• Tillsätt gelatinbladen • Slå upp i glas och ställ kallt

Crumble:
25 gr florsocker
50 gr smör
75 gr vetemjöl - byta gärna ut 25 gr vetemjöl  mot 30 riven mandel
• Blanda ihop
• Smula degen och baka i 175 grader tills den är gyllenbrun

Chokladsås:
1 dl grädde
1 msk honung
60 gr mörk choklad
• Koka upp honung och grädde
• Slå det över chokladen och vispa slät

När pannacottan stelnat lägg på Crumble och bär. Rippla sedan över chokladsåsen.
Njut!

Se film 3 här »


I film 4 bakas det Ganache:
300 gr grädde
25 gr honung
300 gr mörk choklad 60-70 %
• Koka upp grädde och honung
• Häll grädden lite pö om pö och rör om i chokladen så du får en fin emulsion , glansig och fin på ytan
• Låt stå i rumstemperatur över natten med plast på
• Spritsa sedan upp i runda bollar och rulla i kakao


Se film 4 här »

I film 5 gör Magnus och Tony Choklad- och svartavinbärssufflé:
Börja med att smörja formarna med smör och socker.
 
• 150 gr svartvinbärspuré
• märg av ½ vaniljstång
• 125 gr choklad 64%
• 60 gr äggulor
• 1 1/2 tsk maizena

Koka alla ingredienserna till en fast kräm.
 
• 200 gr äggvita
• 40 gr socker
• 1 tsk citronsaft
 
Vispa sedan äggvita, socker samt citronsaft till en styv maräng och vänd ned marängen i smör- och sockersmorda formar.
 
Bakas sedan i 190 grader 10-12 minuter.

Njut!

Se film 5 här »


I film 6 gör Magnus och Tony kladdkaka
Kladdkaka med apelsin och kanel i små portionsformar

300 gr smör som ni bryner
280 gr mörk choklad 55-60%
2 ägg
280 gr socker
200 gr rörsocker
1 vaniljstång
280 gr mjöl
3 gr salt
10 gr kanel
Rasp från 2 apelsiner
• Bryn smöret och sila det sedan över chokladen och blanda slät
• Tillsätt äggen
• Dela vaniljstång och raspa apelsinerna och blanda med sockret
• Tillsätt sedan socker och mjöl, salt och kanel pö om pö
• Spritsa upp i formarna
• Toppa med hackad vit choklad
• Bakas i 180 grader i ca 8 min


Se film 6 här »


I film 7 bakas det kanelbullar inför Kanelbullens Dag, 4 oktober

Vetedeg:
½ liter mjölk
50 gr jäst Röd
1100 gr vetemjöl extra
250 gr socker
250 gr smör
8 gr salt
15g r krossad kardemumma

• smula jästen i mjölken
• kör degen i 10-15 minuter
• låt vila 20 min på bordet under duk

Fyllning:
150 gr smör
100 gr mandelmassa
75 gr socker
Kanel
Hackad choklad

• Blanda socker och mandelmassa
• Tillsätt smöret i bitar och vispa pösig
• Tillsätt kanel
• Kavla ut vetedegen ca 3 mm tjock
• Stryk på fyllningen och rulla ihop
• Kubba upp och sätt på plåt
• Jäs till dubbla storleken, pensla med ägg och strö på hackad choklad
• Bakas i 220 grader

Se film 7 här »