Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Muscovadosnittar Se recept på Muscovadosnittar längre ner på sidan.

Låt dig inspireras med Dansukker på Sweet Sunday

På söndagen bjuder vi i samarbete med Dansukker på något alldeles extra: Sweet Sunday som är en nyhet för i år. Några av Sveriges mest renommerade konditorer kommer att bjuda på en fartfylld och underhållande dessertuppvisning som du inte får missa!

Sweet Sunday är en inspirerande familjeunderhållning som ska inspirera alla hemmabagare – så tillhör du dem som kämpar med att få till den perfekta marängen, hemgjord glass utan iskristaller eller prinsesstårta utan veck i marsipanen är det hit du ska komma!

Ått Padtum Söderström, Årets bagare 2017 tillika svensk mästare för professionella bagare, Shireen Selfelt, vinnare av Hela Sverige bakar, samt festivalens grundare Magnus Johansson och Tony Olsson är några av de välkända profiler som inför publik kommer att trolla fram bakverk och desserter på löpande band. Och har du tur kanske du till och med får smaka på läckerheterna. Hela showen leds av den välkände tv-profilen och programledaren Henrik Olsson.

Lite extra fokus kommer under Sweet Sunday att läggas på det goda och användbara muscovadosockret som framställs av sockerrör – se recept på smarriga muscovadosnittar sist i den här artikeln.

Ann-Louise Sweet Sugar

En person som vet det mesta om både muscovadosocker och andra sockerprodukter är Ann-Louise Hallgren, projektledare på Dansukker som är värd för hela Sweet Sunday. 

Sweet Sunday är en del av vårt deltagande på mässan och tänkt att ytterligare inspirera och motivera våra konsumenter att baka hemma. Besökarna får lite extra tips och idéer från omtyckta och kända konditorer att ta med sig hem!

 Hur kom ni på idéen?

– Den utarbetades i samråd med Bak- & Chokladfestivalen för att följa upp den röda tråden i vårt deltagande och för att kunna erbjuda ett trevligt och modernt event på söndagen.

Varför är ni med på Bak- & Chokladfestivalen?

Att medverka på Bak- och Choklad känns som ett självklart val eftersom vi där får personlig kontakt med våra konsumenter och med de utställare vi sponsrar med våra sockerprodukter. Ambitionen är att inspirera besökarna med tips och idéer i köket. Samtidigt vill vi också informera om vårt breda sortiment av sockerprodukter och sockrets funktionella egenskaper. Vi kommer även att erbjuda smakportioner, sälja produkter och dela ut aktuella receptfoldrar. 

Berätta lite mer om Dansukker och era produkter!

– På vår marknad i Norden och Baltikum, med omkring 30 miljoner konsumenter, står Dansukker för hög kvalitet och ett brett produktutbud. Vi vill inspirera konsumenten och i takt med att människors konsumtionsvanor förändras anpassa och utveckla vårt sortiment. Dansukker erbjuder närproducerat socker från sockerbetor, men också rörsocker från länder som Malawi och Paraguay. Vi har ekologiska och rättvisemärkta produkter, och arbetar målmedvetet för att leva upp till kunders och konsumenters krav på bland annat livsmedelssäkerhet, företagsetik och miljöhänsyn.


Testa att göra Muscovadosnittar hemma - Dansukker bjuder på ett recept  »