Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Valrhona artikelbild

Valrhona utlovar många härliga chokladupplevelser

Valrhona är årets officiella chokladsponsor på Bak- & Chokladfestivalen. På plats under festivalen kommer Werners Gourmetservice att finnas och sälja Valrhonas choklad och bjuda på provsmakningar och många härliga chokladupplevelser. Vi har intervjuat företagets Brand Manager som ger sina personliga och smarriga chokladtips och berättar om varför Valrhona anses vara bland den bästa chokladen på marknaden.

Bak- & Chokladfestivalen är som den låter – en festival där besökarna kan dofta, provsmaka och köpa en mängd olika praliner. För att göra en riktigt god pralin krävs bra choklad. Valrhonas choklad håller en mycket hög kvalité och anses vara en av de bästa på marknaden. Därför presenterar vi stolt Valrhona som årets officiella chokladsponsor till Bak- & Chokladfestivalen. Valrhona grundades 1922 av den franska konditorn Monsieur Guironnet i den lilla staden Tain-l’Hermitage  och har sedan dess producerat choklad av högsta klass. De olika chokladsorterna bjuder på ren njutning med sina olika smakkombinationer.

Camilla Zander, Brand manager på Werners Gourmetservice som är partner och utställare på festivalen, listar här tre anledningar till Valrhonas framgångar.

- Valrhona-chokladens framgångar vilar på tre pelare:

1. Valrhona väljer ut plantage, planterar och skördar kakao av högsta klass.
2. Valrhona skapar en unik blandning av sällsynta smaker i sin chokladfabrik belägen i den lilla staden Tain-l’Hermitage, i hjärtat av Rhonedalen i södra Frankrike.
3. Valrhonas mål är att producera och leverera utsökt choklad till såväl professionella konditorer som konsumenter över hela världen.

- Dessutom arbetar vi aktivt med CSR-frågor i hela ledet. Vi har en ny hållbarhetsstrategi som vi kallar Live Long, och som består av fyra åtaganden när det kommer till kakao, miljö, gastronomi och gemenskap, fortsätter Camilla.

Vad bjuder ni besökarna på under Bak- & Chokladfestivalen?

- Vi kommer att erbjuda besökarna en stor bredd av hela vårt sortiment. Det blir provsmakningar, nyheter och möjligheten att träffa representanter från Valrhona på plats. Vi kommer även att delta på Baklabbet och Smakbordet.

Vilken av Valrhonas choklad tror du kommer sälja bäst, och varför?

- Oj det är en svår fråga eftersom Valrhona har så många goda chokladsorter.  Guanaja 70 %, Manjari 64 % och Caraibe 66 % är mångas favorit, men även mjölkchokladen Jivara 40 %.

Vilken är din personliga favoritchoklad?

- Min favoritchoklad är Caraibe, det är en bittersöt choklad med en aning syrlighet, i perfekt balans med varma aromer av rostad nöt.

Slutligen, har du några tips till årets besökare på Bak- & Chokladfestivalen?

- Kom förbi vår monter så kommer ni att få många härliga chokladupplevelser! 

 

Upplev Valrhonas choklad på plats den 12-15 oktober på Bak- & Chokladfestivalen – köp din biljett online redan idag »

För mer information, besök www.wgs.se samt www.valrhona.com