Fjäderholmarna Choklad AB

Vi finns i monter B01:37

På Stockholms närmaste skärgårdsö - Fjäderholmarna - tempererar vi choklad, målar och gjuter pralinskal och kakor, kokar fruktkompott och smaksätter ganacher. All tillverkning sker för hand ute på ön. Vi arbetar mycket med våra historiska årtalssmaker men också smaker med inspiration från olika årstider. Nu till hösten blir det bl a rönnbär, äpple och havtorn. Men också lakrits och jordgubb t ex - bara för att det är så himla gott!
Fjäderholmarna har en spännande historia som vi har plockat upp i smaksättningen av både praliner, bräck och chokladkakor - "a taste of history". Vi startar med sex stycken grundsmaker som alla har en anknytning till händelser på Fjäderholmarna. Nu börjar vi med år 1670, 1809, 1821, 1882, 1910 och 2016.
Hos oss kan du också beställa din egen jubileumspralin, företagspresent, allahjärtansdagchoklad eller julchokladaskarna. Kontakta oss med dina idéer så kan vi tillsammans hitta på något gott.

Vi är två systrar som för länge sedan hade en idé om att vi någon gång skulle driva ett litet café ihop. Olika omständigheter gjorde att tillfället dök upp på Fjäderholmarna. 1996 öppnade vi Systrarna Degens Glass-stuga där vi skopade glass och bryggde kaffe för fullt. "Vi provar en sommar och ser om det funkar att jobba ihop" sa vi. Så helt plötsligt har det gått mer än 20 år, vi gillar fortfarande (för det mesta) att jobba ihop så 2016 var det var dags att starta en ny utmaning - chokladtillverkning och butik på ön.
Vill du veta mer kan du besöka www.systrarnadegen.se
Hitta oss på kartan

Varumärken

 • Fjäderholmarna Choklad - Sverige

Kategorier

 • Choklad
 • Praliner

Bilder

 • Viol och lakrits

  Viol och lakrits. Riktiga violer, plockade på Ängsholmen - grannön till Stora Fjäderholmen.

 • Rönnbär - blir det en kall vinter?

  Rönnbär - blir det en kall vinter?. Massor av rönnbär i år. Vi plockar på Fjäderholmarna och förädlar med vit choklad och kanel.

 • Pralinskåpet ska med såklart!

  Pralinskåpet ska med såklart!. Det har sina sidor att ha sin chokladverkstad på en ö.

 • Våga prova dravbräck

  Våga prova dravbräck. Drav hämtar vi från grannen - Fjäderholmarnas bryggeri. Vi rostar och karamelliserar och gjuter kakor och bräck. Mörk, mjölk- och vit choklad med olika kryddor, frukter och lite salt. Crunchigt och mumsigt utan nötter!
  Vad är då drav? Jo, en biprodukt vid öltillverkning. Kornmalt - också känt som "barley".

 • Vi laddar upp med chokladkakor!

  Vi laddar upp med chokladkakor!.

 • År 1821 - kaneläpple

  År 1821 - kaneläpple. Året är 1821 och på lördagar är det marknad i Stockholm och skärgårdsbefolkningen ska sälja fisk till stadsborna. Sjökrogen på Fjäderholmarna är den givna träffpunkten på sjövägen till Stockholm. Här äter, dricker och dansar man på fredagskvällarna och roar sig med kryddiga kärleksaffärer och saftiga slagsmål. Kryddigt och saftigt – precis som kanel och äpple.

 • Handgjutna praliner - plocka ihop dina favoriter

  Handgjutna praliner - plocka ihop dina favoriter.

 • Chokladklubbor - bästa lördagsgodiset!

  Chokladklubbor - bästa lördagsgodiset!.

 • Baka hemma - chocolate chip cookies med blomsterströssel

  Baka hemma - chocolate chip cookies med blomsterströssel. Hos oss hittar du chokladpellets, blomsterströssel och recept i en perfekt påse att ta med hem eller ge bort till din bakglada kompis. Bra pris och begränsat antal!

Erbjudande

 • Länk till produkten

Kontaktuppgifter

Fjäderholmarna Choklad AB

Stora Fjäderholmen 111 15  Stockholm Sverige