-
Viol och lakrits.
Riktiga violer, plockade på Ängsholmen - grannön till Stora Fjäderholmen.
-
Rönnbär - blir det en kall vinter?.
Massor av rönnbär i år. Vi plockar på Fjäderholmarna och förädlar med vit choklad och kanel.
-
Pralinskåpet ska med såklart!.
Det har sina sidor att ha sin chokladverkstad på en ö.
-
Våga prova dravbräck.
Drav hämtar vi från grannen - Fjäderholmarnas bryggeri. Vi rostar och karamelliserar och gjuter kakor och bräck. Mörk, mjölk- och vit choklad med olika kryddor, frukter och lite salt. Crunchigt och mumsigt utan nötter!
Vad är då drav? Jo, en biprodukt vid öltillverkning. Kornmalt - också känt som "barley".
-
Vi laddar upp med chokladkakor!.
-
År 1821 - kaneläpple.
Året är 1821 och på lördagar är det marknad i Stockholm och skärgårdsbefolkningen ska sälja fisk till stadsborna. Sjökrogen på Fjäderholmarna är den givna träffpunkten på sjövägen till Stockholm. Här äter, dricker och dansar man på fredagskvällarna och roar sig med kryddiga kärleksaffärer och saftiga slagsmål. Kryddigt och saftigt – precis som kanel och äpple.
-
Handgjutna praliner - plocka ihop dina favoriter.
-
Chokladklubbor - bästa lördagsgodiset!.
-
Baka hemma - chocolate chip cookies med blomsterströssel.
Hos oss hittar du chokladpellets, blomsterströssel och recept i en perfekt påse att ta med hem eller ge bort till din bakglada kompis. Bra pris och begränsat antal!