Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Roy Fares josv74

Roy Fares - om sin supersmarriga tävling

Roy Fares är konditorn, TV-profilen och ägaren bakom det omåttligt uppskattade konditoriet och bageriet Mr Cake – som älskar det han gör. Under Bak- & Chokladfestivalen 2018 är han på plats med premiären för sin egen tävling Roy Fares Trophy, där barn mellan 10-15 tävlar live inför publik. Barnen ska på scen skapa sin allra godaste och mest kreativa cupcake.

       - Idag är det många barn som blir stillasittande framför datorer och iPads. Jag vill att den här tävlingen ska få barn att vara fysiskt kreativa, att de ska få skapa någonting med händerna som också är en njutning för andra, säger Roy.

Att det blev just cupcakes som man ska tävla med var självklart för Roy.

       - Det är så lätt att vara kreativ med cupcakes, det är helt enkelt inte så mycket som kan fallera. Man vill ju inte ha en tävling som stjälper barnen utan man vill ju att kreativiteten ska gå loss och att de tycker att det är kul. Det är ju ändå det som är grunden i tävlingen – att barnen har det roligt.

Roy själv har en gedigen bakgrund av att tävla live. 2005 vann han SM och kom tvåa i EM för unga bagare. Han har tävlat i en chokladskulpturtävling och 2010 vann han Årets Konditor, som också är en del av Bak- & Chokladfestivalen.

       - Att tävla live kan vara lite läskigt eftersom det är många ögon på en, så jag har jobbat mycket med mina nerver under åren. Man måste lära sig att stänga av publiken när det är så stora tävlingar som Årets Konditor, för annars är det lätt att tappa koncentrationen. Sen är det ju väldigt kul också, och det väger upp för allt det nervösa.

På frågan om han har några tips till de som tävlar i Roy Fares Trophy så svarar han att man ska följa sin plan.

       - Försök att inte stressa upp dig, tro på dig själv och viktigast av allt – ha roligt!

Finalen av Roy Fares Trophy går av stapeln kl. 12.45 lördagen 13 oktober på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan.

Nu är de släppta!

Nu har de eftertraktade biljetterna till Baklabbet och Smakbordet äntligen släppts! Missa inte din plats - köp redan idag!

Köp din aktivitetsbiljett här »

Passa på pris

Nu har biljettförsäljningen för höstens Bak- & Chokladfestival öppnat och fram till 30/9 har du möjlighet att köpa dina biljetter till rabatterat pris! Missa inte!

Köp din biljett här »