Pastry chef

Schweizisk chokladtalangscout söker framtidens mästare på Bak & Chokladfestivalen

Swiss Education Group är skolan för dig som alltid närt en dröm om att bli Pastry chef eller dig som vill lära dig mästra den Schweiziska chokladkonsten. Under Bak- & Chokladfestivalen scoutar skolan personer att drilla. Levi Kritikos samordnar det Schweiziska torget där Swiss Education Group håller till under festivalen.

Hej Levi, vad är det ni på Swiss Education Group kan göra för den med konditordrömmar?
Vi erbjuder ett alternativ till den som lite senare i livet kommit på att det är konditoryrket de vill jobba med. Hos oss behöver du alltså inte ha någon kulinarisk grundutbildning för att få ett Advanced Professional Diploma in Swiss Pastry & Chocolate Arts i slutändan, allt som behövs är ett brinnande intresse.

Ett framgångsexempel på detta är Sofia ”Bak-Fia” Söderberg. Innan hon började hos oss jobbade hon på Intersport. Idag jobbar hon som dessertkock på gourmetrestaurangen Castello Banfi i Tosacana, Italien. Vi vill att alla som vill ska kunna bli något. 

Det är tredje året Swiss Education Group ställer ut på Bak- & Chokladfestivalen och andra året med Schweiziska torget. Vad är det som får er att komma tillbaka?
Bak- & Chokladfestivalen erbjuder oss en plattform för att hitta de hobbybakare som vill göra sitt intresse för choklad och bakning till en karriär. Att få människor att tänka ”wow, kan jag göra min passion till en karriär?” – det är främst därför vi vill komma tillbaka till festivalen.

Vad kommer man kunna göra på Schweiziska torget i år?
I år satsar vi stort och kommer ha något på gång hela tiden. Bland annat kommer vi ha chokladskulpturering med Chef Yann och pralin-workshops med Sara Nilsson, hjärnan bakom Rock’n’Roll Pastry Arts. Sofia ”Bak-Fia” Söderberg kommer baka italienska gourmetbakelser och vi kommer även ha sockerblåsning och massa andra häftiga grejer.

Varför tycker du att man som besökare ska komma till årets Bak- & Chokladfestival?
Brinner du för allt gott och sött så är Bak- & Chokladfestivalen definitivt stället för dig. Till oss på Schweiziska torget ska du komma om du är sugen på lyxchoklad, vill lära dig mer om den Schweiziska chokladkonsten och drömmer om en karriär som Pastry Chef.

Sist men inte minst, vad är det egentligen som gör den schweiziska chokladen så legendarisk?
Haha det skulle du nog behöva fråga våra kockar om egentligen. Nämen jag skulle säga att det ligger i hantverket. Schweiz är känt för sitt hantverk i både klockor och annan teknologi och känslan för hantverk och perfektion syns även i hur de handskas med chokladen. Och det är detta, perfektionen och nyfikenheten, som gjort den Schweiziska chokladen så legendarisk.

Bli utställare

Välkommen att boka din monter till Nordens godaste mötesplats där kvalitet möter njutning. Skicka en intresseanmälan eller kontakta en säljare direkt.

Bli utställare här »