Årets Festivalpralin på Bak- & Chokladfestivalen

Årets Festivalpralin - en chokladig nyhet!

Årets festival bjuder på en riktigt chokladig och smarrig nyhet! Under Bak- & Chokladfestivalen 2019 är det nämligen premiär för Årets Festivalpralin – en pralin som endast produceras och säljs under själva festivalen. Varje år kommer bjuda på en ny smak och i år, under premiären, är det konditorn Gustaf Mabrouk som fått äran att ta fram pralinen.  

- Jag har fått äran att ta fram Chokladfestivalens första och alldeles egna festivalpralin! Tanken är att höja statusen för både bakning och praliner och ge konsumenten en inblick i hantverket bakom pralinen. Vi vill ge alla som besöker festivalen en möjlighet att följa processen i pralinmakandet inför öppna ridåer. 

- I år ville jag göra en pralin som bakar in allt som Bak- & Chokladfestivalen står för – bakning och choklad. Därför har jag skapat en pralin som smakar, och ser ut som, en kanelbulle. Vem gillar inte en kanelbulle, liksom?

Pralinen tillverkas live på festivalen och kan endast köpas på plats 10-13 oktober. 

Läs hela intervjun med Gustaf Mabrouk här »