Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

From Bean to Bar

Följ med på chokladens resa – från böna till chokladkaka

En av våra mest uppskattade programpunkter de senaste åren har varit stjärnkonditorn och chokladmakaren Gustaf Mabrouks Bean to Bar, där du får chansen att se hur hantverkschoklad görs från grunden. Det hela kryddas även med kunskap och kuriosa från den kände TV-konditorn som bland annat blev Årets konditor som 19-åring.

- Jag visar fem steg; kakaobönan som gröda, rostningen, skalningen, raffineringen och till slut gjutning av chokladkakan. Det kommer även gå att köpa den färdiga chokladen på plats, berättar Gustaf.

Vad hoppas du att besökarna ta med sig från Bean to Bar?
-Jag hoppas att besökarna får en aha-upplevelse när det sett utställningen. Men framförallt vill jag att de ska kunna involvera sig i alla stegen genom att lukta, smaka och känna sig fram, säger Gustaf Mabrouk.

Vad mer får man inte missa på Bak- och Chokladfestivalen?
-Jag tycker verkligen att du ska ta dig till Baklabbet. Där kan alla, stora som små baka tillsammans med kända konditorer och lära sig olika tips inom bagar- och konditorhantverket.

I år släpper Gustaf Mabrouk också sin nya bok ”Chokladmakarens handbok” och premiären hålls på festivalen. Boken handlar om hantverket bakom choklad och man kommer att kunna köpa den på plats och självklart få signerad.

Du hittar From Bean to Bar i monter B01:13 under hela festivalen