magnus och tony

Magnus & Tony – Grundarna av Bak- & Chokladfestivalen

Magnus och Tony - grundarna av festivalen
Magnus och Tony var konditorerna i Svenska Konditorlandslaget som tog den första segern i världscupen 1999 och sedan även det första OS-guldet i Erfurt 2000. Både Magnus och Tony har tävlat för Sverige i VM för konditorer med en 5:e och en 6:e plats.

De startade också upp Årets Konditor-tävlingen igen efter att tävlingen legat några år i träda. Bägge är flitigt använda som experter och coacher till kocklandslaget, konditorer och bagare som ska tävla för Sverige i VM och EM men också som domare för nationella och internationella tävlingar.

Magnus har blivit tilldelad Gastronomiska Akademins silvermedalj och är även invald som enda konditor i föreningen Årets Kock. Han är också en av jurymedlemmarna i "Dessertmästarna" och är flitigt använd av Tv4 som expert på "Nyhetsmorgon".
Idag driver han Magnus Johanssons Bageri & Konditori med sin fru, innan dess startade han upp Sveriges första dessertkonditori Xoko. Tidigare har Magnus varit verksam som chefskonditor på bl.a. Operakällaren, Berns och Vetekatten och har ansvarat för Nobeldesserten i 10 år.

Tony blev Årets Konditor 1993 och är idag ordförande i föreningen Årets Konditor, han är också president för Svenska Konditorlandslaget.
Han arbetar idag som produktionschef på Thelins Konditori och har tidigare varit på Gateau, Tössebageriet och KåKå som chefskonditor. Tony ansvarade även för chokladen på NK efter sin tid i Schweiz på Confisserie Honold.