Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

Årets Konditor 2018 - final

Tävlingstid dag 1 - Årets Konditor 2018, som i år firar 30-årsjubileum.

Årets tema är tivoli, som ska inspirera finalisterna i de fyra delmomenten:

- en jurytårta samt en eller flera tårtor som totalt ska räcka till 40 personer ska skapas med arbetad dekor.
- tre olika sorters söta finger foods där minst en ska vara chokladdoppad.
- tallriksdessert - 12 st.
- hemligt moment där finalisterna får visa sin kreativitet.

De fem finalisterna tävlar om den ärofyllda titeln Årets Konditor 2018.

Finalisterna är:

Andrea Olsson, från Värmland, arbetar som restaurangkonditor på Körunda Hotell & Konferens i Stockholm.

Anicka Larsson, från Gotland, driver och arbetar som konditormästare på Handgjort i Stockholm. Tyvärr har Anicka fått förhinder att delta i tävlingen och ersätts därför av Franciane Tartari, som arbetar på FIKA by sPIS i Kiruna.

Magdalena Larsson, från Göteborg, arbetar som konditor på Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg.

Disa Molin, från Göteborg, arbetar som konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang Göteborg.

Anna Josefsson, från Göteborg, arbetar som bagare och konditor på Upper House i Gothia Towers i Göteborg.

Kl. 11.50 och 13.00 presenteras finalisterna på tävlingsområdet.

Foto: David Thunander

Tävlingsområdet - B04:100