Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies.Läs mer i vår cookiepolicy »

Årets Konditor 2019 - final, dag 1

Tävlingstid dag 1 - Årets Konditor 2019.

Årets tema är De Fyra Elementen. Temat ska löpa som en röd tråd genom alla moment.

1. TÅRTA
Varje finalist ska tillverka fyra tårtor som totalt ska räcka till 40 personer, samt en jurytårta för 10 personer. Totalt 5 tårtor.

2. MIGNARDISE FAT
Varje finalist ska presentera ett mignardise fat med fyra olika komponenter; två olika petit fourer samt två olika praliner. Totalt 28 st petit fourer och 28 st praliner ska tillverkas.

3. TALLRIKSDESSERT

Varje finalist ska presentera 10 st desserter..

Finalisterna är:

Claudia Chindea, från Göteborg och jobbar på Cederleüfs & Svenheimers bageri och konditori.
Isabella Westergren, från Bollnäs och jobbar på Hotell At Six i Stockholm.
Jimmy Wollberg, från Göteborg och jobbar på Berzelii Choklad.
Joel Lindqvist, från Varberg och driver Mat- och Chokladstudion i Malmö.
Sara Nilsson, från Hedemora och jobbar på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg.

Vinnaren får stolt titulera sig Årets Konditor, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer. Dessutom vinner segraren 40 000 kr samt en Varimixers Teddy.

 

Kl. 11.50 och 12.50 presenteras finalisterna på tävlingsområdet.

Tävlingsområdet - B04:100