Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

kladdkaka

Supersmarrig kladdkaka

Idag är det kladdkakans dag! Vi bjuder därför på ett supergott och kladdigt recept som vi gillar, som snabbt och enkelt kan röras ihop i kastrullen. Njut med bär och vispad grädde eller glass.

Ingredienser
Receptet gäller för 14 bitar

100g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering
Florsocker 

Till servering
Vispgrädde
Bär


Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
3. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
6. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och bär.


Receptet publicerades först på Arla.se