Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

Ris á la Malta

Krämig Ris á la Malta med kanelstekta plommon

Gräddig och krämig med en fantastisk smak av vanilj – ett julbord utan Ris á la Malta är inget julbord. Här bjuder vi på ett riktigt smarrigt recept, perfekt att kombinera tillsammans med stekta plommon eller annan syrlig frukt.

Ris á la Malta
4 portioner
Ingredienser:
1 ½ dl Vispgrädde
3 dl kall risgrynsgröt
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Så här gör du:
1. Vispa grädden
2. Blanda med gröt, florsocker och vaniljsocker.


Stekta plommon
Ingredienser:
8 plommon
2 msk svenskt smör
3 msk rårörsocker
1 msk malen kanel

Så här gör du:
1. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna.
3. Rör ner råsocker och kanel.
4. Blanda i plommonklyftorna och stek ca 2 min.
 
Sen är det bara att servera.
God jul!