Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

cakepops

Kaka på pinne (10st)

Cecilia Anderssons första skapelse var denna fantastiskt goda och lekfulla sötsak. En kaka på pinne med italiensk maräng och hasselnötter uppepå.

Chocolate chip cookie
25 g hackade rostade hasselnötter
60 g hackad mörk choklad
45 g smör
35 g strösocker
25 g farinsocker
60 g mjöl
  ½ tsk bakpulver
   
• Vispa smör, strösocker och farin fluffigt i maskin eller med elvisp.
• Blanda i mjöl och bakpulver
• Ha i hasselnötter och choklad i slutet och kör till en jämn deg
• Väg 25 g bitar, rulla till bollar, stick i en pinne och platta till.
• Baka på 200 grader ca 10 min. Då blir de lite fastare så de inte ramlar av pinnen.


Italiensk maräng
50 g äggvita
100 g socker
30 g vatten
½ citron skalet

• Riv skalet på citronen.
• Koka upp socker och vatten, börja samtidigt vispa äggvitan i maskin eller med elvisp. Koka sockerlagen några minuter tills den får tjocka bubblor. Strila den över äggvitan under vispning. Fortsätt vispa tills marängen svalnat och blivit fast.
• Spritsa maräng på kakorna


Dekorering
25 g finhackade rostade hasselnötter
50 g mörk choklad

• Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
• Strö hasselnötter över marängen och ringla choklad över. Ät direkt