Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

chokladkräm

Bakad chokladkräm med citrussorbet

Tony Olsson bjöd publiken på sin fantastiska bakade chokladkräm med citrussorbet.

Chokladkräm:ca 6-8prtioner
160gr mörk choklad ca 75%
170gr grädde
15gr rörsocker
70gr mjölk
1st ägg

• Koka upp grädden och rörsockret och slå den över den hackade chokladen och vispa den slät till en ganach
• Blanda mjölk och ägget
• Blanda sedan ihop mjölken med ganachen och fyll sedan på ca 1 1/2 cm i en liten bakfast form
• Bakas i 170grader ca 15min.


Sorbet:
125liter vatten
80gr socker
15gr glykos
150gr mango pure
100gr Passions sorbet

• Koka upp socker, glykos, vatten
• Tillsätt den kalla purén och frys i en glassmaskin
• Tips om man ej har en glassmaskin hemma så gå till den lokala konditoriet eller glasskiosken.