Saftig och snabb äppelkaka

Saftig äppelkaka

Nu börjar äntligen äpplena mogna på träden! Varför inte baka en saftig, snabb och god äppelkaka på dem?

Äppelkaka
8 bitar
ca 40 minuter


Ingredienser
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
3 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Pärlsocker


Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med mjölken.
3. Bred ut smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter.
4. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Lägg de sockrade äppelklyftorna i fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på pärlsocker och grädda i 40 minuter.
5. Servera den gärna lite ljummen. 

Receptet publicerades först på mittkok.expressen.se