Årets Festivalpralin på Bak- & Chokladfestivalen

Recept Årets Festivalpralin 2019 - kanelbullepralinen

Under Bak- & Chokladfestivalen 2019 var det premiär för Årets Festivalpralin – en pralin som endast produceras och säljs under själva festivalen. På stor efterfrågan har vi släppt receptet till 2019 års festivalpralin, så att du kan skapa den själv hemma. Pralinen är skapad av konditorn Gustaf Mabrouk och har smak av nygräddad kanelbulle.

Antal:
40 st praliner

Bryt smörkola
30 g grädde
30 g ljus sirap
30 g socker
10 g smör
2 g salt


Bryn smöret. Värm grädden till 50 grader. Gör en karamell på socker och sirap. Tillsätt grädden och rör kolan slät. Koka det hela till 107 grader. Tillsätt smöret. Rör slätt. Tillsätt saltet. Låt det hela svalna till 30 grader. 

Kanelganache

100 g grädde
40 g glukos
10 g kanel
180 g mjölkchoklad
15 g smör
5 g salt


Koka upp grädde, glukos och kanel. Häll det över chokladen och smöret. Låt sitta i 2 minuter. Emulgera med en stavmixer. Tillsätt saltet. Låt ganachen svalen till 30 grader.

Ihopsättning
Skvätt vitfärgad tempererad kakaosmör, i en form. Dra en liten "swirl" med mörk tempererad choklad. Gjut skalet med tempererad mjölkchoklad. Fyll skalen med en del brynt smörkola och en del kanelganache. Locka med tempererad mjölkchoklad. Sätt formen i frysen i ca: 5-10 minuter. Ta ur pralinerna. Njut!