Cheesy minidessert (10 st)
Cecilia Anderssons cheesecakeinspirerade mästerverk med rostad vit choklad och björnbär
Hallonsylt
100 g hallon
75 g syltsocker
• Koka upp hallon och syltsocker, låt koka några minuter tills det tjocknat något.
Färskostkräm
30 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g färskost
400 g grädde
• Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker till len och lätt konsistens. Rör runt i färskosten så det inte finns några klumpar, blanda färskosten med grädden.
Smul
20 g råsocker
20 g havregryn
20 g vetemjöl
20 g smör
• Blanda ihop allt för hand. Baka på 175 grader i ca 6-8 min
Rostad vit choklad
50 g hackad vit choklad
• Baka det samtidigt som smulet men i en egen form. Baka till en lätt ljusbrun färg, ca 5 min.
• Blanda det sedan med smulet när de båda svalnat
Dekorering
Hallon
Örter
• Spritsa ut färskostkrämen och hallonsylten på en liten tallrik, några klickar här och där. Strö smulet över. Dekorera med hallon och örter, ex citronverbena, körvel, tagetes mm.