Ris á la Malta

Krämig Ris á la Malta med kanelstekta plommon

Gräddig och krämig med en fantastisk smak av vanilj – ett julbord utan Ris á la Malta är inget julbord. Här bjuder vi på ett riktigt smarrigt recept, perfekt att kombinera tillsammans med stekta plommon eller annan syrlig frukt.

Ris á la Malta
4 portioner
Ingredienser:
1 ½ dl Vispgrädde
3 dl kall risgrynsgröt
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Så här gör du:
1. Vispa grädden
2. Blanda med gröt, florsocker och vaniljsocker.


Stekta plommon
Ingredienser:
8 plommon
2 msk svenskt smör
3 msk rårörsocker
1 msk malen kanel

Så här gör du:
1. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna.
3. Rör ner råsocker och kanel.
4. Blanda i plommonklyftorna och stek ca 2 min.
 
Sen är det bara att servera.
God jul!