Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies.Läs mer i vår cookiepolicy »

Ansök till Årets Konditor 2019

Nu kan man ansöka till Årets Konditor 2019

Finalen av Årets konditor 2019 går som vanligt av stapeln på Bak- & Chokladfestivalen, denna gång 10-11 oktober. Årets tema är De Fyra Elementen.

2019 års tema ska löpa som en röd tråd genom alla tre moment. Vinnaren blir korad Årets Konditor 2019, tillika Svenska Mästare för professionella konditorer, och går hem med 40 000 kr samt en Varimixers Teddy från Sveba-Dahlen. 

Årets tävlingsmoment är:

1. Tårta
Varje finalist ska tillverka fyra tårtor som totalt ska räcka till 40 personer, samt en jurytårta för 10 personer. Totalt ska alltså 5 tårtor tillverkas.

2. Mignardise fat
Varje finalist ska presentera ett mignardise fat med fyra olika komponenter; två olika petit fourer samt två olika praliner. Totalt 28 st petit fourer och 28 st praliner ska tillverkas.

3. Tallriksdessert
Varje finalist ska presentera 10 st desserter. 

Ansök till Årets Konditor 2019 här »

Om Årets Konditor
Årets konditor arrangeras av branchorganisationen Sveriges bagare & konditorer och finalen sker under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan den 10-11 oktober. Tävlingen är uppdelad på två dagar - fyra timmar första dagen och sex timmar andra dagen. Finalen sker framför stor publik som kan följa med under de två fullspäckade finaldagarna när de tre olika momenten skapas: en eller flera tårtor, tre sorters söta finger Foods och en tallriksdessert. 

Finalisternas tävlingsbidrag bedöms av en smak- och en metodjury. Vinnaren får stolt titulera sig Årets Konditor, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer. Dessutom vinner segraren 40 000 kr samt en Varimixers Teddy. Under ett års tid får vinnaren representera branschen och bära den välrenommerade titeln Årets Konditor. 

Årets Konditor huvudsponsor är Arla.

Artikeln publicerades först på www.aretskonditor.se