Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies.Läs mer i vår cookiepolicy »

Saftig och snabb äppelkaka

Saftig äppelkaka

Nu börjar äntligen äpplena mogna på träden! Varför inte baka en saftig, snabb och god äppelkaka på dem?

Äppelkaka
8 bitar
ca 40 minuter


Ingredienser
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
3 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Pärlsocker


Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med mjölken.
3. Bred ut smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter.
4. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Lägg de sockrade äppelklyftorna i fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på pärlsocker och grädda i 40 minuter.
5. Servera den gärna lite ljummen. 

Receptet publicerades först på mittkok.expressen.se