Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies.Läs mer i vår cookiepolicy »

Brownie grundrecept

Brownie - grundrecept

Söta, sega, kladdiga och alldeles underbara! Brownies kan liksom inte gå fel. Här bjuder vi på ett smarrigt grundrecept som man kan hotta till lite som man vill.
 
Ingredienser för 24 bitar
100 g rostade hasselnötter
250 g Svenskt smör
2 dl kakao
4 ägg
4 ½ dl strösocker
½ tsk salt
2 krm vaniljpulver
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, cs 20-30 cm
2. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver.
4. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
5. åt svalna och skär i rutor. Förvara i kyl.

Receptet publicerades först på arla.se