Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

Pumpapaj

Läcker pumpapaj

Idag firas Thanksgiving på andra sidan Atlanten. Därför bjuder vi på en härligt värmande och smarrig pumpapaj, smaksatt av muskot och kanel. Njut!

Ingredienser:
8-10 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
400 g pumpa, utan skal och kärnor
2 msk smör
3 ägg
1 ½ dl strösocker
½ dl mörkt muscovadorörsocker
2 msk majsstärkelse
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk riven muskotnöt
2 krm salt

Till servering:
3 dl vispgrädde
Eventuellt 1-2 tsk muscovadosirap

Till garnering:
Florsocker
mynta
 
 
Såhär gör du:
75 minuter

1. Pajdeg: Lägg vetemjöl, socker och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och kör tills det blir en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 centimeter i diameter. Plasta och ställ formen i kylen minst 30 minuter.

3. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i tärningar och fräs i en gryta med smör i ca 10 minuter. Lägg över i matberedare och mixa till en puré. Låt svalna.
4. Tillsätt ägg, strö- och muscovadosocker, majsstärkelse, grädde, kanel, ingefära, muskot och salt. Kör till en slät smet. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kåt kallna.

5. Vispa grädden och smaksätt eventuellt med muscovadosirap. Sikta över florsocker. Spritsa gräddklickar på pajen och garnera med mynta.