Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

cheesecake

Cheesy minidessert (10 st)

Cecilia Anderssons cheesecakeinspirerade mästerverk med rostad vit choklad och björnbär

Hallonsylt
100 g hallon
75 g syltsocker

• Koka upp hallon och syltsocker, låt koka några minuter tills det tjocknat något.


Färskostkräm
30 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g färskost
400 g grädde

• Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker till len och lätt konsistens. Rör runt i färskosten så det inte finns några klumpar, blanda färskosten med grädden.


Smul
20 g råsocker
20 g havregryn
20 g vetemjöl
20 g smör

• Blanda ihop allt för hand. Baka på 175 grader i ca 6-8 min


Rostad vit choklad
50 g hackad vit choklad

• Baka det samtidigt som smulet men i en egen form. Baka till en lätt ljusbrun färg, ca 5 min.
• Blanda det sedan med smulet när de båda svalnat


Dekorering
Hallon
Örter

• Spritsa ut färskostkrämen och hallonsylten på en liten tallrik, några klickar här och där. Strö smulet över. Dekorera med hallon och örter, ex citronverbena, körvel, tagetes mm.