Kaka på pinne (10st)
Här hittar du Cecilia Anderssons fantastiskt goda recept - Kaka på pinne med italiensk maräng och hasselnötter uppepå.
Chocolate chip cookie
25 g hackade rostade hasselnötter
60 g hackad mörk choklad
45 g smör
35 g strösocker
25 g farinsocker
60 g mjöl
½ tsk bakpulver
• Vispa smör, strösocker och farin fluffigt i maskin eller med elvisp.
• Blanda i mjöl och bakpulver
• Ha i hasselnötter och choklad i slutet och kör till en jämn deg
• Väg 25 g bitar, rulla till bollar, stick i en pinne och platta till.
• Baka på 200 grader ca 10 min. Då blir de lite fastare så de inte ramlar av pinnen.
Italiensk maräng
50 g äggvita
100 g socker
30 g vatten
½ citron skalet
• Riv skalet på citronen.
• Koka upp socker och vatten, börja samtidigt vispa äggvitan i maskin eller med elvisp. Koka sockerlagen några minuter tills den får tjocka bubblor. Strila den över äggvitan under vispning. Fortsätt vispa tills marängen svalnat och blivit fast.
• Spritsa maräng på kakorna
Dekorering
25 g finhackade rostade hasselnötter
50 g mörk choklad
• Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
• Strö hasselnötter över marängen och ringla choklad över. Ät direkt.