kladdkaka

Supersmarrig kladdkaka

Idag är det kladdkakans dag! Vi bjuder därför på ett supergott och kladdigt recept som vi gillar, som snabbt och enkelt kan röras ihop i kastrullen. Njut med bär och vispad grädde eller glass.

Ingredienser
Receptet gäller för 14 bitar

100g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering
Florsocker 

Till servering
Vispgrädde
Bär


Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
3. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
6. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och bär.


Receptet publicerades först på Arla.se